• 5 tips for Herfstdrift!

  • MarCom Manager (+/- 8 hours a week, starting January)

  • Project Leader (+/- 16 hours a week, starting January)

  • 5 Tips for an Electrifying Open Source Radio X Solar Festival Experience

  • Drift Festival 2023: Open Source Radio’s 6 Essential Tips for the ultimate Drift Experience

  • We are looking for new Studio Managers!

  • Important update regarding the container!

  • JOIN OUR JINGLE CONTEST

  • Take a look at our new interior!

  • Charity Rave

10 tips voor 48 uur Samen Alleen

Met maar liefst 24 nachtpartners, 35 programmaonderdelen en 55 artiesten heb je nogal wat om uit te kiezen tijdens 48 uur Samen Alleen.. Daar helpen we je maar al te graag bij. Daarom lichten we de komende weken verschillende shows uit en selecteerden wij alvast 10 tips die je niet mag missen

1. Paneltalk: Cees de Beer & Thys Boer (N8W8) | Zaterdag 13 februari 19:00 – 20:00
Thys Boer is het brein achter N8W8 en initiator van o.a. de ‘protestrave‘ op het Stadhuisplein in Rotterdam. Met het opzetten van N8W8 ontstond er een onafhankelijke raad die sinds ruim een jaar politiek, bezoekers en ondernemers dichterbij elkaar brengt en daarmee de nacht verenigt. Hoe belangrijk zo’n initiatief als N8W8 is, hebben we inmiddels op pijnlijke wijze ondervonden. Maar wat houdt het werk nou precies in, welke waarden streeft de N8W8 na en waarom is dit voor ons allemaal van belang? Antwoorden op deze vragen krijg je in het gesprek tussen Nijmeegse Nachtburgemeester Cees de Beer en Thys Boer.

 

2. Subcultuur & Bijsmaak present: Radio Overdose w/ Davy Brandts & Mikey Biemans – Zaterdag 13 februari 21:00 – 23:00
Dat je aan Subcultuur alleen al je handen vol hebt, is een gegeven. Zet je de Bijsmaak crew erbij, dan is de gekte compleet. Wat je precies verwachten kunt houden we liever nog even geheim, maar bij een DJ-set van superduo Davy Brandts en Mikey Biemans gaat het niet blijven. Riemen vast.

 

3. Drift w/ Fenna Fiction – Zondag 14 februari 01:00 – 03:00
Eigenlijk zou ze in 2020 haar debuut in Nijmegen maken tijdens de 10e editie van Drift Festival, maar dat mocht niet zo zijn. Maar al te blij zijn we daarom dat DJ en visueel kunstenaar Fenna Fiction haar weg naar Nijmegen alsnog heeft gevonden. Haar DJ-sets zijn van dezelfde ondefinieerbare schoonheid als haar kunstwerken en nemen je net zo makkelijk mee de diepte in als dat ze je er zonder enig mededogen weer uittrekken.

 

4. Extrapool w/ De Tapijttegels – Zondag 14 februari 09:00 – 10:00
Je zult je misschien even achter je oren krabben bij het horen van de naam De Tapijttegels, maar dat is precies wat Nadia van Essen & Sid Dankers bij je los willen maken. Het elektro-akoestisch project waarin o.a. synthesizers en versterkte kazoos (ga dat maar even Googelen) worden gebruikt om tot abstracte composities te komen, is experimenteel op een manier zoals wij die graag zien. Voeg er de zorgvuldig uitgewerkte selectie videobeelden aan toe en het recept voor een perfecte digitale assemblage is compleet.

 

5. Angela Radio w/ Homebass Foundation & Lisa Westerveld – Zondag 14 februari 12:30 – 13:30
Naar geen enkele nachtambassadeur luisteren wij zo graag, als naar Angela Verkuijlen. Tijdens 48 uur Samen Alleen heeft ze een razend interessante show klaarstaan, waar ze met Homebass in gesprek gaat over hoe zij bijdragen aan een gelijkwaardig bestaan voor daklozen. Ook politicus en filosoof Lisa Westerveld (GroenLinks) schuift aan voor een diepgaand gesprek over het centrale thema van 48 uur Samen Alleen: eenzaamheid.

 

6. The FemDem w/ Migisi, Babs & Vanity Roxane – Zondag 14 februari 13:30 – 15:30
In Enschede kun je niet om de naam Vanity Roxane heen, en niet zonder reden. Naast dat ze onderhand elke culturele organisatie ooit wel eens onder handen genomen heeft, zet Vanity zich al jaren in voor female power in de creatieve sector. Haar nieuwste initiatief sluit daar naadloos op aan: The FemDem pusht de connectie tussen vrouwelijke makers en culturele organisaties en draagt bij aan een diverser cultureel landschap.

 

7. Loev x 24/7 live w/ Chelsea, Divverent, Lorrie TT & Terry Joint – Zondag 14 februari 19:00 – 20:00
Een samenwerking met Loev smaakt al gauw naar meer, zo ondervonden ook wij tijdens onze sessie in Doornroosje een aantal weken terug. En zo zal geschieden: maar liefst 4 getalenteerde makers uit de hiphop scene representeren Loev en 24/7 tijdens deze speciale livesessie in de expositiehal van Hubert. Verwacht spokenword, Hiphop en meer…

 

8. Sander Emil & Guus Christian (Soundtracking “Baraka”) – Zondag 14 februari 21:00 – 23:00
Normaal gesproken zouden we je tippen om de documentairefilm ‘Baraka’ vanavond nog te kijken, maar voor nu raden we je toch aan even te wachten. Op zondag 14 februari nemen Guus Christian (o.a. Mist) en onze eigen Sander Emil namelijk een waanzinnige selectie ambient, percussion en andere genre-overstijgende muziek mee en verzorgen zij spirituele begeleiding bij deze bijzondere film.

 

9. David Steenmeijer leest voor uit ‘Victor’ – Zondag 15 februari 08:45 – 09:30
Afgelopen jaar lag daar opeens Victor op de planken: een verfrissende roman over een Nijmeegse student die zich stort in de prachtige als wel de duistere kanten van het nachtleven. Dat elke liefhebber van de nacht zichzelf ergens in het verhaal herkennen zal, durven we met zekerheid te zeggen. Met David gaan we in gesprek over de beweegredenen achter zijn boek en krijgen we een prikkelende passage voorgelezen. Bij zijn dus.

 

10. 113 Zelfmoordpreventie – Geen specifieke tijd
Op verschillende momenten zul je 113 Zelfmoordpreventie terug horen of zien komen tijdens 48 uur Samen Alleen. Dat is niet zonder reden, want eenzaamheid is – zo ondervonden we zelf ook – relevanter dan ooit onder jongeren. De taboe rondom het thema zelfmoord is iets waarvan we vinden dat het doorbroken moet worden, en daarom nodigen we je uit om je tijdens en na 48 uur Samen Alleen open te stellen voor dit belangrijke onderwerp. Ook kun je doneren, door mee te doen aan ons veiling systeem (daarover later meer) of te doneren via de website. Alle winst gaat naar 113.

 

48 uur Samen Alleen vindt plaats van 13-15 februari 2021 en volg je live via onze website. Wil je geen updates missen? Volg dan ons Facebook evenement voor meer info. 

 

I want to host/play/volunteer