• 5 tips for Herfstdrift!

  • MarCom Manager (+/- 8 hours a week, starting January)

  • Project Leader (+/- 16 hours a week, starting January)

  • 5 Tips for an Electrifying Open Source Radio X Solar Festival Experience

  • Drift Festival 2023: Open Source Radio’s 6 Essential Tips for the ultimate Drift Experience

  • We are looking for new Studio Managers!

  • Important update regarding the container!

  • JOIN OUR JINGLE CONTEST

  • Take a look at our new interior!

  • Charity Rave

Dit kun je verwachten tijdens Drift in Residentie

Het klinkt haast ongeloofwaardig, maar aanstaande zaterdag maken we ons op voor een, jawel, uitverkocht Doornroosje! Tom Trago en Animistic Beliefs staan op het affiche voor de tweede editie van Drift in Residentie,, die je volledig volgt via de livestream van Open Source Radio.

Drift in Residentie vindt haar oorsprong in de Willem Twee Studios in Den Bosch. Deze knotsgekke studioruimtes staan vol met nucleaire meetapparatuur en zeldzame synthesizers uit de jaren ’50 t/m ’80 en waren vorig jaar een week lang de thuisbasis van British Murder Boys, Blawan en Jameszoo, tijdens de eerste Drift-in-Residentie. De ruimtes zijn een ongekend walhalla voor gear-liefhebbers, maar vereisen enige begeleiding om op de juiste manier onder handen genomen te kunnen worden. De studios zijn daardoor een uitdaging voor zelfs de meest ervaren artiesten, en dat maakt het proces tijdens Drift in Residentie natuurlijk zo interessant.

 

Dit jaar was de eer aan Tom Trago en Animistic Beliefs om in één week zoveel mogelijk geluiden te verzamelen om ze vervolgens te verwerken tot een waanzinnige liveshow. Of eigenlijk twee, want beide artiesten hebben zoveel materiaal verzameld dat ze maar liefst twee keer op unieke wijze het resultaat van hun studioperiode ten gehore brengen. Daarnaast zie je mediakunstenaar Jeisson Drenth en zijn live A/V show in samenwerking met Animistic Beliefs. Met andere woorden: je zit de hele avond gebakken.

Aanstaande zaterdag staat volledig in het teken van Drift in Residentie. We trappen de dag af met een gesprek tussen Drift-oprichter Brent Roozendaal en Mitchel van Dinther, de beheerder van Willem Twee studios. Om 14:00 gaan zij het hebben over de totstandkoming van Drift in residentie. Om je voorkennis vast aan te wakkeren, raden we je deze verdiepende artikelen van Jäger Music aan. Vanaf 15:00 neemt Tom Trago het stokje over om je alvast klaar te stomen voor de grensverleggende showcase. Om 19:00 is het grote moment daar en komt alles samen tijdens de live concerten in Doornroosje. Het gehele programma is live te volgen via www.opensourceradio.nl.. Tot dan!

PS: Geen ticket voor Doornroosje, maar ook geen zin om de show thuis te volgen? Bij Hubert kun je de volledige liveshow (vanaf 19:00) volgen op hun grote bioscoopscherm! Check hun Facebook pagina voor meer info.

I want to host/play/volunteer