• 5 tips for Herfstdrift!

  • MarCom Manager (+/- 8 hours a week, starting January)

  • Project Leader (+/- 16 hours a week, starting January)

  • 5 Tips for an Electrifying Open Source Radio X Solar Festival Experience

  • Drift Festival 2023: Open Source Radio’s 6 Essential Tips for the ultimate Drift Experience

  • We are looking for new Studio Managers!

  • Important update regarding the container!

  • JOIN OUR JINGLE CONTEST

  • Take a look at our new interior!

  • Charity Rave

Drie dansfanaten over het opleidingstraject van Music Moves!

Music Moves traint muziekliefhebbers tot changemakers in de muziekindustrie. Komende donderdag trappen zij hun programma af met de eerste training. We spraken drie Nijmeegse dansfanaten over hun reden om deel te nemen aan de trainingen van Music Moves. 

 

Arun:

“Toen ik Music Moves voor het eerst voorbij zag komen op Instagram trok het concept mijn aandacht. Toen ik doorklikte naar hun website dacht ik direct, van deze beweging wil ik onderdeel zijn. Ik zag namelijk kansen om mezelf verder te ontwikkelen in de evenementensector, een sector die mij persoonlijk aanspreekt. Daarnaast vond ik de combinatie met mens en maatschappij interessant. Je gaat je namelijk niet zomaar verder ontwikkelen als organisator van evenementen. Het gaat verder dan dat. Het concept dat je gaat realiseren komt tot stand voor, en in samenwerking met mensen voor wie evenementen zoals wij ze kennen niet altijd vanzelfsprekend zijn. Ik waardeerde het zelf altijd enorm dat ik ieder weekend naar clubs en festivals kon gaan. Deze pandemie heb ik ervaren hoe het is wanneer dit niet vanzelfsprekend is. Dit raakte me en deed me des te meer realiseren dat dit voor anderen nooit vanzelfsprekend is geweest. 

Ik kijk ernaar uit om te zien en te voelen waarvoor ik het allemaal doe op de dag dat mijn evenement plaatsvindt. Het warme gevoel dat je bij mensen kunt creëren door middel van een evenement blijft iets unieks. Ik hoop dan ook dat ik de bezoekers van mijn evenement de dag van hun leven kan geven!”

 

Fleur:

“Via vrienden kwam ik voor het eerst in aanraking met Music Moves. Muziek en de verbindende kracht ervan heb ik altijd al interessante onderwerpen gevonden. Ik wilde hier graag nog meer over leren. Door Music Moves zag ik de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen en daarnaast echt een eigen concept te bedenken en uit te voeren. 

Het allermooiste aan Music Moves vind ik dat ik er mijn passie voor muziek en maatschappij kan combineren. Daarnaast vind ik het fijn om al deze nieuwe mensen te leren kennen. Met de deelnemers die ik tot nu toe heb ontmoet heb ik veel raakvlakken gevonden. Iedereen is positief en open ingesteld. Ik denk dat dit erg belangrijk is. We willen iets positiefs uitstralen dus het is ook belangrijk om er zo in te stappen. 

Naast dat ik het leuk vind om al mijn mede-deelnemers te ontmoeten, kijk ik er ook naar uit om connecties aan te gaan met mensen die ik normaal minder snel tegen het lijf zou lopen. Bijvoorbeeld omdat zij niet de mogelijkheid hebben om naar een feestje te gaan. Ik denk dat er veel mogelijkheden zijn om toch samen te komen, om er zo voor te zorgen dat iedereen zich gehoord en gezien voelt. We kunnen nog veel meer doen dan wat er nu gebeurd. Het is daarom belangrijk dat we op zoek blijven gaan naar raakvlakken, kansen en mogelijkheden.”

 

Nebbie:

“Tijdens een huisfeestje raakte ik met iemand aan de praat over Music Moves. Een paar dagen later heb ik me meteen aangemeld. Music Moves past helemaal in mijn straatje. Ik doe de studie Social Work en de skills die ik hier leer combineer ik met muziek en sport in het werkveld. Ik geloof in die combinatie van muziek en maatschappij. Muziek is een universele taal. Mensen over de hele wereld kunnen het namelijk op dezelfde manier ervaren. Alles eromheen doet er even niet toe wanneer het over muziek gaat. Kijk maar eens naar een festival. Muziek zorgt voor verbinding en plezier. 

Ik maak zelf ook muziek en voor mij is het een middel om mezelf uit te drukken. Ik ervaar dan echte vrijheid en niets is goed of fout. Je brengt zelf altijd iets unieks mee in de muziek en dit moet je niet willen aanpassen in wat anderen willen horen. Dit geldt ook echt voor het leven. Je moet dit juist leren waarderen. 

Het valt me op dat mensen wel eens vergeten dat we meer op elkaar lijken dan we denken. We schrijven elkaar al snel af op wat we denken te weten van de ander. Daardoor zijn we soms minder goed in staat om anderen te horen en te zien. Zelf vind ik het juist heel belangrijk dat mensen gehoord en gezien worden, sterker nog, mensen hebben het recht om gezien en gerespecteerd te worden. Met Music Moves kan ik hier een bijdrage aan leveren.” 

 

Twijfel je er nog over om mee te doen? Denk dan snel! Donderdag staat alweer de eerste training op het programma. Check www.music-moves.nl voor alle informatie! 

Locatie: Theaterzaal C van de Radboud Universiteit, Heyendaalseweg 141.

We zien jullie daar graag om 17:30!

I want to host/play/volunteer