• 5 tips for Herfstdrift!

  • MarCom Manager (+/- 8 hours a week, starting January)

  • Project Leader (+/- 16 hours a week, starting January)

  • 5 Tips for an Electrifying Open Source Radio X Solar Festival Experience

  • Drift Festival 2023: Open Source Radio’s 6 Essential Tips for the ultimate Drift Experience

  • We are looking for new Studio Managers!

  • Important update regarding the container!

  • JOIN OUR JINGLE CONTEST

  • Take a look at our new interior!

  • Charity Rave

Druk niet op pauze, maar blijf draaien!

Terwijl het dansverbod voortduurt en er ondanks de voorzichtig positieve berichtgeving keiharde klappen vallen in de nachtsector, blijft het gemis van een stomende dansvloer alsmaar groeien. Ook iedere (beginnende) DJ kijkt reikhalzend uit naar de heropening van clubs en festivals. Het sluiten van de dansvloer heeft als onvermijdelijk gevolg dat hun carrière tot plotselinge stilstand is gekomen. Gerenommeerde makers, maar vooral ook nieuw talent kan zich hierdoor niet ontwikkelen, wat het verlies van veel creatief talent als onvermijdelijk gevolg heeft. En dat terwijl juist zij straks cruciaal zijn bij het opnieuw opbouwen en vormgeven van een gehavende muziekindustrie. Het is daarom van essentieel belang om DJ’s te motiveren en te stimuleren om door te gaan.

Reden genoeg voor Doornroosje en De Basis om een afgelopen voorjaar met het nieuwe talentontwikkelingsproject ‘Blijf Draaien’ te starten, waarin beginnende house & techno DJ’s onder professionele begeleiding klaargestoomd werden om, als het straks weer mag, ijzersterk uit de startblokken te schieten. De afgelopen weken kregen 6 talentvolle makers les in zowel het draaien als het produceren van muziek, zijn er professionele persfoto’s gemaakt en kregen ze hulp bij het boeken van shows. Daarnaast kregen de artiesten elk een radioshow bij Open Source Radio toegewezen.

Morgen staat ons programma daarom de hele dag in het teken van het ‘Blijf Draaien’ initiatief en verwelkomen we de artiesten die hebben deelgenomen in onze container op het Hubert terrein! Tussen 12.00 en 19.00 draaien Jakob Dubbel, Vilosov, Philosopher, Locus Error, Kranghaft en Dikkers live vanuit de container, uiteraard online te volgen via www.opensourceradio.nl.

Wij vinden het als Open Source Radio belangrijk om een gelijkwaardig podium te bieden aan nieuw talent, waar zij zichzelf in de kijker kunnen spelen en kunnen uitvogelen wie ze zijn. Het is dit talent dat het fundament van een gezonde scene vormt, en de nachtsector straks weer zal laten klinken als nooit tevoren.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Wiebe Schröder.

I want to host/play/volunteer