• Stage Vacatures / Internship Vacancies

  • Inschrijving Nieuwe Electronische Waar 2022 geopend

  • Radio Klankbord bij Open Source Radio!

  • Drie dansfanaten over het opleidingstraject van Music Moves!

  • Unmute Us! Loop mee op 21 augustus en doorbreek de stilte.

  • Stage vacatures / Internship Vacancies

  • Music Moves X Open Source Radio

  • De Nacht | Schrijvers, artiesten, dansers & wetenschappers over de nachtcultuur

  • Black Lives Matter – A Year Reflection

  • Awareness Day Against Homophobia, Biphobia, Transphobia and Intersexephobia

Inschrijving Nieuwe Electronische Waar 2022 geopend

Van 1 tot 21 november 2021 kunnen dj’s en producers uit Gelderland en Overijssel zich aanmelden voor Nieuwe Electronische Waar (NEW). Dit talentontwikkelingsprogramma voor makers van elektronische muziek en dance bestaat onder andere uit een release, workshops, coaching, speelplekken en een writing camp. De selectie wordt gemaakt door een jury bestaande uit Oost-Nederlandse muziekprofessionals. NEW is er voor alle producers uit het Oosten, ongeacht leeftijd, geslacht of het genre waarin de muziek wordt gemaakt, zolang het elektronische muziek betreft. 

Producers die elektronische muziek maken kunnen hun hart ophalen: de inschrijving voor NEW 2022 is geopend! Drie weken hebben producers uit Gelderland en Overijssel de tijd om hun beste track op te sturen naar het belangrijkste talentontwikkelingstraject voor elektronische muziek van Oost-Nederland. NEW gaat in 2022 haar zestiende jaargang in. In de afgelopen jaren maakten onder andere De Sluwe Vos, Bastian Benjamin, Darko Esser, Oshunmare, Naber, Gate 44 en Knarsetand deel uit van de selecties.

 

Wat is NEW?

Bij NEW worden ieder jaar de tien meest talentvolle producers van Oost-Nederland geselecteerd door een vakjury bestaande uit diverse muziekprofessionals. De tracks van de selectie worden gebundeld op een album dat in de loop van 2022 wordt uitgebracht en verspreid onder o.a. journalisten, dj’s, programmeurs en liefhebbers. Daarnaast worden zij gedurende het jaar ondersteund met onder andere speelplekken, workshops, masterclasses en coaching en gaat de selectie in de loop van het jaar op een writing camp om aan nieuwe muziek te werken. 

Nieuw dit jaar is dat alle producers die zich aanmelden voor Nieuwe Electronische Waar deel uitmaken van het platform, waarmee zij zich op muzikaal vlak kunnen ontwikkelen door middel van een uitgebreid netwerk, workshops en masterclasses. 

Het platform staat open voor uiteenlopende muziek van dj’s en producers. “We nodigen iedereen die elektronische muziek maakt van harte uit om zijn/haar track in te sturen, of je nou dampende drum ‘n bass, stampende hardcore, sfeervolle ambient of beukende EDM maakt.”, aldus projectleider Rieks Bolhuis. 

 

Inschrijven  

Inschrijven voor de NEW selectie kan van 1 november t/m 21 november 2021 via 

www.nieuweelectronischewaar.nl. De selectie wordt begin 2022 bekend gemaakt.

 

Over Nieuwe Electronische Waar 

NEW is een initiatief van Poppunt Gelderland, Poppunt Overijssel en De Nieuwe Oost pop. Daarnaast wordt veelvuldig samengewerkt met podia en partners in de regio: Burgerweeshuis (Deventer), Doornroosje (Nijmegen), Hedon (Zwolle), Metropool (Twente), Luxor Live (Arnhem), GIGANT (Apeldoorn), Studio Wonder, Booster Festival en esc.rec.