• 5 tips for Herfstdrift!

  • MarCom Manager (+/- 8 hours a week, starting January)

  • Project Leader (+/- 16 hours a week, starting January)

  • 5 Tips for an Electrifying Open Source Radio X Solar Festival Experience

  • Drift Festival 2023: Open Source Radio’s 6 Essential Tips for the ultimate Drift Experience

  • We are looking for new Studio Managers!

  • Important update regarding the container!

  • JOIN OUR JINGLE CONTEST

  • Take a look at our new interior!

  • Charity Rave

Music Moves X Open Source Radio

Blog Music Moves x Open Source Radio

Morgen hebben we een extra bijzonder programma op de planning staan. We hebben dit programma kunnen realiseren door de handen ineen te slaan met studenten van de minor Intercultureel Werken aan de HAN en Music Moves. Samen hebben we een aantal mensen uitgenodigd die stuk voor stuk een heel bijzonder verhaal te vertellen hebben. Verhalen waarvan wij vinden dat ze meer gehoord mogen worden. Verwacht naast deze pakkende verhalen bijzondere liveacts en andere muzikale invullingen. De informatie hieronder doet het tipje van de sluier vast oplichten…

 

16:00 – 16:30 | Kick-Off Panel w/ Stefan Beek, Parmida Baladi en Ties Wesseling

Het startschot van deze speciale dag klinkt tijdens een panelgesprek tussen Stefan, Parmida en Ties. Als deejay, sociaal- en cultureel ondernemer bevindt Stefan zich op het snijvlak van cultuur en maatschappij, en verbind hij deze twee domeinen altijd. Met Stichting 10,000 HOURS organiseert hij festivals voor bijvoorbeeld vluchtelingen, eenzame ouderen en jongeren met een beperking. Met Music Moves traint hij jongeren door heel Nederland tot sociaal ondernemer in de eventindustrie. Naast hem zal Parmida plaatsnemen op de praatstoel. Parmida is een jonge vrouw, afkomstig uit Iran. Ongeveer drie jaar geleden is zij met haar familie naar Nederland gevlucht. We spraken haar een tijd geleden over muziek en de betekenis die dit voor haar heeft. Wat we te horen kregen was een hartverwarmend verhaal. Tot slot sluit Ties aan bij dit panel. Ties is forensisch orthopedagoog en muziektherapeut. Vanuit zijn kennis en ervaring vertelt hij ons meer over de verbindende kracht van muziek.

 

16:30 – 17:00 | Panama Sage Live

We zijn trots op het feit dat we Panama Sage mogen verwelkomen in de container. Panama Sage is een alternatieve HipHop-groep bestaande uit Jens, Dante, Alex en Danial. Danial woont al meer dan 6 jaar in het AZC. Via stichting ElanArt heeft hij de anderen jongens leren kennen. Sinds het begin van de coronapandemie zijn ze elke vrijdag samen te vinden in de studio. Hun multiculturele achtergrond zien zij als sterkste kracht in het creatieve proces. De studiosessies hebben inmiddels geleid tot een aantal producties die ze morgen ten gehore zullen brengen.

 

17:00 – 18:30 | Maher

Maher, ook wel bekend als DJ MaHerrie, is zeker geen onbekende meer in de Nijmeegse scene. Jaren geleden vluchtte Maher uit Syrië. De muzikale invloeden uit het gebied waar hij oorspronkelijk vandaan komt, weet hij als geen ander door te vertalen in zijn DJ-Sets. Het beste van beide werelden weet hij samen te brengen. ‘Verwacht 1,5 uur aan Midden-Oosten muziek op een Europees ritme’, vertelt hij zelf.

 

18:30 – 19:00 | Faysal Zouay in gesprek met Gharib Ali

Faysal Zouay is werkzaam bij welzijnsorganisatie Bindkracht 10 in Nijmegen. Daarnaast is hij docent aan de HAN bij onder andere Social Work en de Minor Intercultureel Werken en gemeenteraadslid voor GroenLinks in Nijmegen. Faysal zal in gesprek gaan met Gharib Ali. Als protestzanger kwam Gharib op jonge leeftijd in conflict met de Syrische regering van Hafez Alassad. Dit was uiteindelijk de aanleiding voor hem om naar Nederland te vluchten. Met het maken van muziek stopte hij echter niet. Met zijn Gharib Band en Oriental Dreams is hij nog steeds enorm actief. Juist de hoeveelheid onrechtvaardigheid in de wereld is de reden voor Gharib om iets terug te doen voor de medemens. Muziek is een middel voor hem om met anderen te verbinden.

“De weerstand die mensen bieden tegen onderdrukking maakt energie los. Hoe krachtiger de onderdrukking is, hoe krachtiger het verzet. Met de energie komt creativiteit en geestdrift vrij. Als je niets hebt, is je creativiteit de manier om je te onderscheiden. Dan is het maken van nieuwe muziek een manier om te bewijzen dat je bestaat.” Deze quote uit een interview van Gharib met 3voor12 is ons altijd bijgebleven.

 

19:00 – 19:30 | We The People Live

Wethepeople is een multidisciplinaire act die streeft naar het spreken over en erkennen van alle mensen op deze planeet. Sinds het ontstaan in oktober 2020 hebben Nathan en Cleo, met wie het begon, een weg gezocht naar hoe zij hun eigen gevoelens en gedachten kunnen vertalen door muziek. In het kort: Wethepeople maakt muziek dat komt vanuit het hart en de ziel, van de mensen, voor de mensen. Hun show kan omschreven worden als een elektronische trip-hop act. Ze werken daarnaast met exposities, documentaires, spoken word en andere thema’s. In december komt hun eerste EP uit: Oceans of Pain. Wie weet krijgen we alvast een voorproefje te horen.

 

19:30 – 20:00 | De afsluiting w/ Stefan Beek en Dirk Huijink

Stefan blikt samen met Dirk terug op het programma van de dag. Dirk is een van de drijvende krachten achter Open Source Radio en onderdeel van de groep studenten van de minor Intercultureel Werken die deze dag mede-mogelijk heeft gemaakt.

 

– Nijmegen is een van de Music Moves steden waar je de 4-delige training kan volgen om je eigen muziek event te organiseren voor en met mensen die meer gezien mogen worden in onze samenleving. Schrijf je nu in.

 

Nu: Mayzzo & uk24
I want to host/play/volunteer