• 5 tips for Herfstdrift!

  • MarCom Manager (+/- 8 hours a week, starting January)

  • Project Leader (+/- 16 hours a week, starting January)

  • 5 Tips for an Electrifying Open Source Radio X Solar Festival Experience

  • Drift Festival 2023: Open Source Radio’s 6 Essential Tips for the ultimate Drift Experience

  • We are looking for new Studio Managers!

  • Important update regarding the container!

  • JOIN OUR JINGLE CONTEST

  • Take a look at our new interior!

  • Charity Rave

Aandacht voor de nacht met 48 uur samen alleen

‘De nacht’ vormt een unieke, niet te onderschatten cultuur waar mensen in alle soorten en maten samenkomen. Ze biedt een veilige plek voor ontmoeting, ontspanning, inspiratie en gelijkgezindheid. Inmiddels is alles anders, want de nacht is al ruim acht maanden ‘gesloten’. Mensen voor wie de nacht een uitvlucht is, een veilige haven of een plek van inspiratie, moeten het ‘maar even zonder doen’. Een complete cultuur wordt halt toegeroepen, zonder alternatief. 

De nacht houdt zich bezig met hedendaagse thema’s als duurzaamheid, gelijkheid en inclusiviteit. Er wordt samengewerkt met ouderen, daklozen, vluchtelingen en andere minderheden en daarmee drukt het nachtleven niet alleen een stempel op de nacht zelf, maar ook op de dagelijkse maatschappij. Eén van de thema’s, die zowel voor de liefhebbers van de nacht zelf als voor de mensen waar we mee samenwerken momenteel relevanter is dan ooit, is eenzaamheid. Dit thema loopt als een rode draad door het opgestelde programma.

Bij Open Source Radio vinden we het belangrijk om het belang en de relevantie van de nacht, en de gevolgen van het wegvallen ervan, onder de aandacht te brengen. Om dit te realiseren verenigen wij ons met Stichting Hubert, 113 Zelfmoordpreventie en andere partners die de nacht vertegenwoordigen. Op 13, 14 en 15 februari komen we op verantwoorde wijze samen met DJ’s, producers, muzikanten, hosts, sprekers, kunstenaars en andere betrokkenen die de nacht vertegenwoordigen. Met deze participanten zullen we maar liefst 48 uur lang(!) een divers programma maken en laten zien wat de impact van de nacht is op onze hedendaagse maatschappij. Denk aan praatprogramma’s, partnerships, lichtkunst, winacties, online veilingen, activiteiten en natuurlijk muziek.

Het programma tijdens deze 48 uur is online te volgen via www.opensourceradio.nl. Daarnaast verkopen we voor een select aantal shows een beperkte hoeveelheid tickets. Je kunt er dan dus ook live bij zijn! We houden ons qua aantallen natuurlijk aan de op dat moment geldende regels vanuit de Rijksoverheid.

 

 

I want to host/play/volunteer