• 5 tips for Herfstdrift!

  • MarCom Manager (+/- 8 hours a week, starting January)

  • Project Leader (+/- 16 hours a week, starting January)

  • 5 Tips for an Electrifying Open Source Radio X Solar Festival Experience

  • Drift Festival 2023: Open Source Radio’s 6 Essential Tips for the ultimate Drift Experience

  • We are looking for new Studio Managers!

  • Important update regarding the container!

  • JOIN OUR JINGLE CONTEST

  • Take a look at our new interior!

  • Charity Rave

48 uur samen alleen: een nieuw initiatief

Onlangs zochten Subcultuur en Innovate naar een concept dat ons weer samen kan brengen de komende wintermaanden. Met Open Source Radio bedachten we een idee waarmee we samen met de partijen die de Nijmeegse nacht vertegenwoordigen, laten zien wat de nacht toevoegt aan onze maatschappij. Dat doen we om twee redenen. Allereerst vormt de nacht een unieke, niet te onderschatten cultuur waar mensen in alle soorten en maten samenkomen. Ze biedt een veilige plek voor ontmoeting, ontspanning, inspiratie en gelijkgezindheid. Inmiddels is alles anders, want de nacht is al ruim 6 maanden ‘gesloten’ en gaat pas weer open als er een vaccin is. Een complete cultuur wordt halt toegeroepen, zonder alternatief.

Ten tweede houdt de nacht zich bezig met hedendaagse thema’s als duurzaamheid, gelijkheid en inclusie. Er wordt samengewerkt met ouderen, daklozen en vluchtelingen en daarmee drukt het nachtleven niet alleen een stempel op de nacht zelf, maar ook op de dagelijkse maatschappij. Eén van de belangrijkste thema’s, die zowel voor de liefhebbers van de nacht zelf als voor de mensen waar we mee samenwerken momenteel relevanter is dan ooit, is eenzaamheid. Dit thema staat centraal in het idee dat we hieronder beschrijven.

Tussen Kerst en Oud & Nieuw verschijnt de Open Source Radio container op een unieke locatie in Nijmegen. Op deze locatie gaan we 48 uur lang non-stop programma maken voor een belangrijk doel en gezamenlijk thema: de alsmaar stijgende eenzaamheid onder jong en oud. Daarin werken we samen met allerlei partijen, zoals DJ’s, hosts, sprekers, kunstenaars en andere betrokkenen die de nacht vertegenwoordigen. In deze 48 uur besteden we aandacht aan het geluid en verhaal van de nacht, uiteraard met muziek en sprekers, maar ook door ons nadrukkelijk op het thema eenzaamheid te richten. Dat doen we aan de hand van , partnerships, praatprogramma’s, win-acties en andere activiteiten waar we later meer bekend over maken. Stay tuned!

 

Nu: Mayzzo & uk24
I want to host/play/volunteer