• 5 tips for Herfstdrift!

  • MarCom Manager (+/- 8 hours a week, starting January)

  • Project Leader (+/- 16 hours a week, starting January)

  • 5 Tips for an Electrifying Open Source Radio X Solar Festival Experience

  • Drift Festival 2023: Open Source Radio’s 6 Essential Tips for the ultimate Drift Experience

  • We are looking for new Studio Managers!

  • Important update regarding the container!

  • JOIN OUR JINGLE CONTEST

  • Take a look at our new interior!

  • Charity Rave

De eerste 32 uur van Open Source Radio

Er zijn weinig dingen lastiger dan in slaap vallen op het moment dat je zenuwachtig bent voor wat de volgende dag gaat brengen. Je ligt draaien en te woelen, doet verwoede pogingen om je gedachten op 0 te zetten en blijft daardoor natuurlijk juist wakker. Pas op het moment dat je zó moe bent dat je hoofd nauwelijks meer in staat is om überhaupt nog na te denken, dan pas val je in slaap.

Precies dit was de reden dat we donderdagochtend 10 september niet bepaald okselfris naast onze container stonden. De avond ervoor was ik (Mauke) vanuit Rotterdam naar Nijmegen gekomen, zodat ik samen met Sander in alle vroegte de laatste hand aan de studio kon leggen. We hadden nog zo’n 4 uur tot de officiële start van de eerste stream, en er moest nog wel het een en ander gebeuren.

Deze laatste voorbereidingen verliepen op dezelfde manier als hoe alle voorbereidingen van de afgelopen maanden gegaan zijn: buitengewoon soepel! Om 11:30 was de container ready to go en konden we een kop koffie gaan drinken met Reza (Athar), die om 12:00 het startsignaal zou geven. Nog héél even, en dan was de eerste stream van Open Source Radio een feit. De spanning klapperde ons om de oren.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Zo’n 8 uur later was Ineffekt bezig met z’n laatste platen en hadden we het gevoel alsof we in een droom beland waren. Duizenden kijkers schakelden door de dag heen in op opensourceradio.nl of volgden de stream via Facebook. Artiesten waren enthousiast, vrienden uit de scene reageerden lovend en op het terrein van Hubert werd genoten. Muzikaal pakte alles ook uit zoals we gehoopt hadden en hoewel we zeker verbeterpunten zagen, waren we buitengewoon tevreden en bovenal dankbaar.

Ook de vrijdag, met een line-up die focust op hip-hop en r&b, was een succes! Met 2 live-acts en 6 DJ’s stond er een divers en verfrissend programma dat muzikaal een waardevolle aanvulling op de donderdag bleek. Maar ook waren we kritisch: het internet liet, in tegenstelling tot donderdag, te wensen over en maakte sommige shows lastig om live te volgen. Ook merkten we dat er technisch nog veel moet gebeuren om alles op het niveau te krijgen dat we ambiëren. Het netjes wegwerken van kabels, verbeteren van de akoestiek, afwerken van de vloer, techniek in orde krijgen voor de MC-sessies.. Het zijn de details die het verschil maken.

Dit is de reden dat we aanstaande donderdag 24 en vrijdag 25 september een weekje geen live programma maken. In deze week steken we de handen uit de mouwen en zorgen we ervoor dat we alle aandachtspunten afwerken. Daarmee garanderen we vanaf week 40 een platform dat staat als een huis en waar je alle DJ-sets, cultuurshows, spitsessies en wat er dan ook maar voor de camera verschijnt, in topkwaliteit beleeft.

In de tussentijd voegen we de shows van afgelopen weekend toe aan ons archief, waarmee er ruim 32 uur aan muziek voor je klaarstaat om de tijd te overbruggen. Check daarin zeker het discollege met Red D en San Soda over New Beat en deze openingsset van Ivo Quest. Vanaf donderdag 1 oktober zijn we weer op wekelijkse basis terug met je favoriete muziek. Dank voor jullie vertrouwen, stay tuned!

Foto’s: Juliëtte Klaasen

Nu: Mayzzo & uk24
I want to host/play/volunteer